Eindelijk 16! Nu mag je na het behalen van je theoriecertificaat en praktijkexamen, door bijvoorbeeld de cursus: scooter rijbewijs in 1 dag, eindelijk zelfstandig met je mooie aanwinst en je scooter rijbewijs voor de (bromfiets/categorie AM) op stap.

De Spoedcursus: scooter rijbewijs in 1 dag

De spoedcursus "scooter rijbewijs in 1 dag" is een dagopleiding van 6 uur, dit is inclusief het praktijkexamen aan het eind van de dag bij het CBR. Voor deze dagopleiding heb je een geldig theoriecertificaat nodig, wij starten deze dagopleiding vanaf onze locatie op de Geerweg 38a Ter Aar.

Voor wie is het bromfietsexamen ingevoerd?

Voor iedereen die 16 jaar of ouder is en nog niet in het bezit is van een ander geldig rijbewijs.

Hoe ziet de opleiding scooter rijbewijs eruit?

Je start met het halen van je theoriecertificaat dat mag al vanaf je 15.5 jaar, daarna kan op je verjaardag het praktijkexamen doen als het CBR daar tijd voor heeft.

Het praktijkexamen voor de categorie BROMFIETS / SCOOTER zal 45 minuten duren. Tijdens het examen wordt een route gereden van tenminste 25 minuten, waarbij jij als kandidaat wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator volgt jou op een eigen bromfiets / scooter. De opleider van onze rijschool mag meerijden op een eigen bromfiets / scooter.

Vraag: Is er een apart examen voor de voertuigbeheersing?

Antwoord: Nee, maar de examinator neemt de voertuigbeheersing wel in zijn beoordeling mee. Tijdens het praktijkexamen beoordeelt hij ook of jij het voertuig beheerst.

Waarom rijles bij Rijschool Rijnland?

Omdat de bromfietsopleiding voor het behalen van je scooter rijbewijs alleen gegeven mag worden door motorinstructeurs
en wij hebben 4 motorinstructeurs. We hebben een mooi slagingspercentage, vergelijk dit maar eens met dat van de andere rijscholen in Alphen aan de Rijn.

Nu is de keus snel gemaakt, toch?

Wat kan Rijschool Rijnland

Na je aanmelding doe je op ons eigen afgesloten terrein de intakerijles van 1 uur om je voertuigbeheersing te oefenen en te kijken of je geschikt bent voor de cursus: scooter rijbewijs in 1 dag (spoedcursus). Voor deze intakerijles hoef je nog niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Het adres van ons eigen terrein is:

De Schans 21   Alphen aan den Rijn, tel. 0172-473815

Wat kost het?

Bel of Mails ons.

Theorie examen kun je zelf reserveren op www.cbr.nl of de rijschool kan het voor je reserveren dan zijn de kosten € 31,-