Wat is faalangst?

Je hebt lang geoefend om het zover te brengen. Je weet dat je het kan, maar toch heb je in je achterhoofd dat knagende gevoel, dat het toch niet goed zal gaan. Je gaat in de auto zitten en opeens weet je helemaal niets meer. Je bent zo zenuwachtig, dat je de auto niet meer in de versnelling kan zetten. Of je kan niet eens meer normaal nadenken, zodat je de opdrachten van je examinator niet goed kan uitvoeren.
Komt je dit bekend voor? Dan heb jij waarschijnlijk last van faalangst.

Soorten faalangst

Faalangst bestaat in vele verschillende vormen. Faalangst door druk van buiten af, of misschien heb je wel iets meegemaakt, waardoor je steeds weer zenuwachtig wordt. Ook kan faalangst genetisch zijn. De instructeurs van Rijschool Rijnland zijn getraind in het herkennen van de soorten faalangst en weten precies hoe ze hiermee moeten omgaan.

Gespecialiseerde instructeurs

Rijschool Rijnland heeft instructeurs die gespecialiseerd zijn in het omgaan met leerlingen die last hebben van faalangst. Zij kijken naar de bron van die angst en zullen samen met jouw proberen om je zoveel vertrouwen te geven in je eigen rijden, zodat je zenuwen tijdens je examen zoveel mogelijk zijn verminderd.

Fouten maken is niet erg

Het belangrijkste om te weten is dat fouten maken tijdens je lessen of zelfs op je examen helemaal niet erg is. Iedereen maakt fouten. Niemand verwacht van je dat je in één keer alles goed doet. Tijdens je opleiding zal je instructeur je hier ook steeds weer op wijzen.

Zenuwen helemaal wegnemen lukt nooit

Het is onmogelijk om je zenuwen helemaal bij je examen weg te nemen, en dat is ook helemaal niet erg. Iedereen heeft last van spanning als hij of zij examen moet doen. Dit is normaal. Het wordt echter faalangst als de zenuwen zo erg zijn dat je niet meer kan functioneren.
Rijschool Rijnland zal je zoveel mogelijk begeleiden bij je faalangst, zodat je je examen zo goed mogelijk kan doorlopen.

Prijzen voor faalangst rijlessen

Rijschool Rijnland biedt de faalangst opleiding aan tegen de normale lesprijs, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Ook kan je bij faalangst gewoon kiezen tussen pakketten en losse lessen. Er zal dus wat de prijs betreft geen verschil worden gemaakt tussen de standaard en de faalangst opleiding, behalve dat het examen bij het cbr duurder is dan een regulier examen, het CBR maakt de examentijd ook langer, zodat het tempo lager ligt.

Wat kost het?

De reguliere opleiding:
1 uur rijles € 6,00
1,5 uur rijles € 69,00
Faalangst examen € 300,00

Let Op:
Als u onder de 18 jaar u rijbewijs haalt, mag je alleen rijden met een begeleider.
Deze begeleider dient daarvoor een begeleiders pas aan te vragen .