Rijbewijs 16 jaar: Begin nu met het halen van je rijbewijs terwijl je 16 bent!

Rijbewijs met 16 jaar? In Nederland is het tegenwoordig mogelijk om al vanaf 16 jaar te beginnen met je rijbewijs. De meeste jongeren beginnen dan eerst met het behalen van het theorie examen. Een theorie examen is namelijk 1,5 jaar geldig en is te behalen op je 16e. Die kun je dan alvast in je zak steken.

Wanneer je 16,5 bent, kan je gaan starten met het oefenen voor je rij examen. Hoe leuk is dat? Een bekende die pas mocht beginnen met rijlessen op zijn 18e en jij rijdt al op de weg terwijl je 16 jaar bent. Hoe sneller je begint met het halen van je rijbewijs, hoe langer je ervan kunt genieten! Daarbij komt dat een rijbewijs in de toekomst alleen maar duurder zal worden. Bekijk de hier de pagina van de Rijksoverheid voor de eisen van je rijbewijs 16 jaar.

Verschillende soorten lespakketten voor een rijbewijs 16 jaar

Iedere rijschool biedt verschillende soorten lespakketten aan. Iedereen is namelijk anders. De één haalt zijn rij examen met maar 15 lessen en de ander heeft er 40 nodig om te kunnen afrijden. Daarom wordt er aangeraden om je bij een intake rijles te laten adviseren. Een rij- instructeur kan namelijk een goede inschatting maken van jouw niveau en het aantal rijlessen die nodig zijn. Bekijk hier de actuele tarieven bij Rijschool Rijnland.

Het kan zijn dat iets je toch nog tegenhoudt om te beginnen met je rijbewijs 16 jaar. Misschien ben je bang dat je het niet kan of dat er iets mis zal gaan. Dat hebben meer mensen en daarom zijn er bij Rijschool Rijnland gespecialiseerde faalangst instructeurs die op een rustige manier met deze leerlingen omgaan. Natuurlijk zal het hen niet lukken om de zenuwen helemaal weg te nemen, maar wel voor een groot deel. Zo stap jij toch met een goed gevoel de auto in en haal jij snel je rijbewijs 16 jaar.

Rijschool Rijnland helpt jou aan een rijbewijs 16 jaar

Voor een leuke en gezellige rijles één of twee keer in de week, ga je naar Rijschool Rijnland. Met ervaring in alle soorten rijbewijzen, kunnen wij jou de juiste rij ervaring bieden die nodig is voor het halen van je rij examen. Heb je vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! Rijschool Rijnland wenst jou in ieder geval alvast veel veilige kilometers!

 

SCHRIJF JE NU IN!