Rijbewijs aanhanger halen

Ben jij op zoek naar een rijschool om je rijbewijs aanhanger te halen? Dat kan bij Rijschool Rijnland! Of je een rijbewijs aanhanger nu wilt halen voor je werk, of voor privé gebruik zoals het vervoeren van de caravan of een boot. In het bezit zijn van een aanhanger rijbewijs is altijd handig. Neem direct contact op om meer te weten te komen over het halen van jouw aanhanger rijbewijs.

Neem direct contact op

Soorten rijbewijs aanhanger

Er zijn verschillende soorten met een rijbewijs B mag je namelijk ook al een kleine aanhanger of caravan achter jouw auto meenemen. De volgende regels gelden hiervoor:

  • Achter iedere auto mag een aanhanger die lichter is dan 750 kg.
  • Bij een aanhanger die zwaarder is dan 750 kg, mag de combinatie van de auto en de aanhanger niet meer wegen dan 3500 kg.
  • De toegestane maximum massa van de aanhanger, mag nooit meer zijn dan de ledige massa van de auto.

In sommige gevallen is er een BE rijbewijs nodig. Deze moet je hebben als:

  • De aanhangwagen meer dan 750 kg weegt.
  • Als de combinatie van de auto en aanhanger tussen de 3500 kg en 7000 kg weegt.

Bekijk hier de pagina van de Rijksoverheid over de meest actuele vereisten voor een aanhanger rijbewijs.

Rijbewijs BE halen

Een rijbewijs aanhanger kan je eenvoudig halen met een korte rijopleiding. Bij ons kan je een 1-daagse rijopleiding voor het rijbewijs BE volgen. Ook kan je kiezen voor een 2-weekse, 4-weekse of een 8-weekse opleiding. Na het volgen van de cursus, doe je examen bij het CBR en ben jij in het bezit van en BE rijbewijs aanhanger. Wil jij dat ook? Neem dan direct contact op voor de mogelijkheden. Lees verder meer voor de actuele tarieven van Rijbewijs BE

Rijschool Rijnland

Wij zijn een erkende Rijschool en geven dagelijks rijopleidingen voor auto’s, aanhangwagens, vrachtwagens, bromfietsen, motoren, Code95 en taxi’s. Met ons brede aanbod aan rijopleidingen, zitten wij veel op de weg en weten wij wat jij kunt verwachten. Onze ervaren rijinstructeurs kunnen jou daarom perfect op weg helpen. Onze klanten geven ons een gemiddeld cijfer van een 8,5, waar wij enorm trots op zijn!

SCHRIJF JE NU IN!